FAQ

Meest gestelde vragen

Hieronder vind je een antwoord op onze meest gestelde vragen.

Bestel milieusticker

De milieusticker dient aan de binnenkant van de voortuit worden geplakt aan de kant van de bijrijder.

Indien je met je voertuig in een van de Franse milieuzones komt heb je een sticker nodig. De Franse steden Parijs, Lyon en Grenoble hebben een permanente zone. Hier heb je dus altijd een sticker nodig.

 

Voor andere regio’s geldt dat het afhangt van de mate van luchtvervuiling.

Voor onder andere Parijs, Grenoble, Lyon, Lille en Straatsburg heb je altijd een sticker nodig. Steden als Marseille liggen in tijdelijke zones dus dit hangt af van de mate van luchtvervuiling op een specifiek moment.

Er zijn op dit moment zes verschillende soorten stickers. Afhankelijk van de vervuilingsgraad van je voertuig wordt gekeken welke sticker je krijgt. Dit wordt gedaan op basis van de Euro norm van een auto.

Franse politieauto’s, ziekenwagens en brandweerwagens hebben geen milieusticker nodig. Hetzelfde geldt voor Franse landbouwvoertuigen.

 

De uitzondering geldt in Frankrijk niet voor oldtimers. Dat betekent dat voertuigen van voor 1997 niet welkom zijn in de Franse milieuzones.

Indien je zonder geldige milieusticker in de zones rijdt riskeer je een boete van minimaal € 68,-. Dit kan oplopen tot een bedrag van boven de € 100 afhankelijk van de categorie waarin je voertuig valt.

 

In sommige gevallen kan de lokale politie zelfs overgaan tot een rijverbod. Dit betekent dat je de reis niet verder kunt vervolgen.

De milieusticker is geldig zolang je in hetzelfde voertuig rijdt of tot het moment dat de voorruit moet worden vervangen.

Algemene vragen

Je kunt bij ons eenvoudig online betalen met iDeal, Paypal of een Creditcard.

Ja. Wij sturen standaard 48 uur na je bestelling een digitaal vignet. Deze kun je uitprinten en dit geldt als een geldig vignet.

Na ontvangst van de bestelling beginnen wij direct met het verwerken van de besteling. In de regel heb je de milieusticker binnen 10 werkdagen thuis.

 

Ga je eerder op vakantie? Binnen 48 uur na je bestelling ontvang je van ons een digitale factuur inclusief digitale milieusticker. Dit document geldt als een tijdelijke crit’ air sticker.

 

Je dient hem uit te printen en duidelijk zichtbaar aan op het dashboard te leggen indien je parkeert binnen een milieuzone.

Je bestelling wordt 7 dagen per week verwerkt, dus ook op zaterdag en zonder verwerken wij aanvragen.

 

Dat betekent dat je altijd binnen 48 uur een digitaal bewijs hebt van je sticker.

In de regel heb je de milieusticker binnen 10 werkdagen in huis. In het hoogseizoen kan dit vanwege de enorme drukte langer duren. Soms kan het 4 weken duren voordat een sticker wordt bezorgd. Heb je de sticker met spoed nodig? Gebruik dan het digitale vignet.

 

Mocht je na 4 weken nog geen sticker hebben ontvangen dan sturen wij kosteloos een nieuwe toe.

Betaling en verzending
Bestel nu direct de milieusticker voor Frankrijk
0

Your Cart