BELANGRIJK OM TE WETEN – WAT IS DE MAXIMUMSNELHEID IN FRANKRIJK?

Op 1 juli 2018 is de maximumsnelheid op autowegen in Frankrijk verlaagd. In 2016 kwam meer dan de helft van alle verkeersdoden voor op autowegen buiten stedelijke gebieden. De maximumsnelheid bedroeg op de meeste van deze wegen 90 km/uur. Te hard rijden is de belangrijkste oorzaak van dodelijke ongevallen in Frankrijk. Deze ongevallen komen het vaakst voor op tweerichtingswegen zonder midden afscheiding.

De aanpassing van de maximumsnelheid heeft als doel om ongelukken te verminderen. Deze maatregel zorgt bovendien ook voor een verbeterde verkeersdoorstroom en de vermindering van de uitstoot van verontreinigende stoffen.

Hieronder benoemen we de maximumsnelheid per soort weg in Frankrijk voor verschillende voertuigen.

De maximum snelheid voor auto, aanhanger, caravan en vouwwagen

De snelheid die deze wagens moeten aanhouden bij droog weer is: 50 km/u binnen bebouwde kom, 80 km/u buiten bebouwde kom, 110 km/u op wegen met gescheiden rijbanen en 4 rijstroken, 130 km/u op autosnelwegen.

Bij regen of andere neerslag of bestuurders die nog geen drie jaar in het bezit van hun rijbewijs zijn geldt een ander maximumsnelheid, namelijk: 100 km/u op wegen met gescheiden rijbanen en 4 rijstroken, 110 km/u op autosnelwegen.

Voor wegen buiten de bebouwde kom zonder midden afscheiding met twee rijstroken per richting, geldt een hogere maximumsnelheid van 90 km/u. Dit geldt NIET bij regen of ander neerslag en voor bestuurders die nog geen drie jaar hun rijbewijs hebben. Bij dit soort gevallen geldt de maximumsnelheid van 80/u.

Maximumsnelheid Snorfietsen

De snorfietsen moeten binnen -en buiten de bebouwde kom een maximumsnelheid van 25 km/u aanhouden.

Maximumsnelheid bromfietsen

Bromfietsen moeten binnen -en buiten de bebouwde kom een maximumsnelheid van 45 km/u aanhouden.

Campers

Campers <3500 kg moeten een maximumsnelheid aanhouden van 50 km/u binnen bebouwde kom, 80 km/u buiten bebouwde kom, 110 km/u op wegen met gescheiden rijbanen en 4 rijstroken, 130 km/u op autosnelwegen.

 

Campers >3500 moeten op wegen met gescheiden rijbanen en 4 rijstroken een maximumsnelheid aanhouden van 100 km/u, 110 km/u op autosnelwegen. Hiernaast moeten achter op de camper de stickers; 80, 100 en 110 zijn aangebracht. Deze zijn bij tankstation in Frankrijk verkrijgbaar.

 

0

Je winkelwagen