Verplicht mee in de auto naar Frankrijk

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat spreekwoord kent iedereen en is zeker van toepassing voor hen die met de auto op reis gaan naar/ door Frankrijk. Nagaan aan welke regels en verplichtingen je als automobilist moet voldoen is hier een belangrijk onderdeel van de voorbereiding. Elk land heeft namelijk z’n eigen regels waar jij je als burger of toerist aan moet houden. Wil je boetes voorkomen tijdens je vakantie? Dan is het slim om even verder te lezen.

Alcoholtester / blaastesten verplicht

Alle automobilisten en motorrijders moeten een blaas en alcoholtest bij zich hebben. De blaastest moet gecertificeerd zijn met het NF-keurmerk. Hierbij is het ook belangrijk dat de gebruiksdatum niet verlopen is.

Voorheen zou je een boete krijgen als je niet in het bezit van een alcoholtester was. Dit is tegenwoordig niet meer het geval. Als je aangehouden wordt dan worden de alcoholtesters van de politie gebruikt. Je zal dus hoe dan ook moeten blazen. Hoewel met drank op achter het stuur sowieso onverstandig is en verboden is, is de pakkans in Frankrijk dus ook relatief groot.

Veiligheidshesje in de auto aanwezig

Bij pech onderweg is het belangrijk om goed zichtbaar te zijn voor andere automobilisten. Daarom moet je verplicht een veiligheidshesje meenemen in de auto. Deze moet je zowel s’ nachts als overdag aantrekken bij pech of ongeval. Het is belangrijk om het hesje binnen handbereik te hebben en daarom wordt het afgeraden om het veiligheidshesje in je kofferbak te bewaren.

Gevarendriehoek meenemen en plaatsen

Het is verplicht om een gevarendriehoek in de auto te hebben. Bij pech of ongeval is een bestuurder verplicht om de gevarendriehoek minimaal 30 meter achter het voertuig te plaatsen. Dit dien je te doen om mede automobilisten en jezelf niet in gevaar te brengen. Het is hiernaast ook belangrijk om je alarmlichten in te schakelen.

0

Je winkelwagen